Warning: Private methods cannot be final as they are never overridden by other classes in /home/sounddesign/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 425

Warning: Private methods cannot be final as they are never overridden by other classes in /home/sounddesign/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/traits/trait-memoize.php on line 87

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/sounddesign/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php:425) in /home/sounddesign/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 214
وی اس تی ساکسیفون | دانلود وی اس تی ایرانی

وی اس تی ساکسیفون

در این نوشتار تصمیم بر آن داریم که توضیحاتی در خصوص ساز ساکسیفون و وی اس تی و همچنین وی اس تی ساکسیفون خدمت شما ارائه بدهیم.

 اگر قبل از این نام ساکسیفون را نشنیده و یا اینکه اطلاعات کاملی درباره آن ندارید، باید به عرض شما برسانیم که، ساکسیفون جزء سازهای موسیقی و در گروه سازهای بادی قرار دارد. این ساز توسط یک بلژیکی به نام آولف ساکس به اختراع رسید و برای همین این نام بر آن قرار گرفت.

وی اس تی ساکسیفون
وی اس تی ساکسیفون

هدف اصلی و اولیه ساخت آن نیز استفاده در مارش های نظامی بود، که البته در حال حاضر در اغلب اجراهای غیر نظامی و گروه نوازی و ارکسترها استفاده میشود.در ساختمان این ساز خوش نوا تعدادی دکمه تعبیه شده است. که با فشردن و رهاکردن هر کدام موسیقی خاصی تولید میشود.جنس ساز ساکسیفون از فلز برنج میباشد.

[stextbox id=’info’ direction=’rtl’]

در ادامه جهت آشنایی بیشتر شما با ساکسیفون و همچنین سازهای بادی و وی اس تی ساکسیفون به طرح چند سوال در این زمینه و بررسی آنها می پردازیم.

چه سازهایی را ساز بادی می گویند؟

ساکسیفون چند نوع دارد؟

وی اس تی چیست؟

چگونه وی اس تی نصب کنیم؟

در نصب وی اس تی در برنامه اف ال استودیو چه نکات مهمی وجود دارد؟

ویژگیهای وی اس تی ساکسیفون sax lab2 چیست ؟

بهترین انواع وی اس تی ها و به خصوص وی اس تی ساکسیفون چه مشخصاتی دارند؟

یک وی اس تی خوب را چطور انتخاب نماییم؟

[/stextbox]

 

چه سازهایی را ساز بادی می گویند؟

اگر بتوانیم در یک وسیله موسیقی با نفش و دهان خود در آن ساز دمیده و تولید صوت موسیقیایی نماییم، به آن یک ساز بادی می گویند. این سازها دارای دو نوع کلی هستند .1-سازهای بادی از نوع برنجی 2-سازهای بادی از نوع چوبی. این دو اصطلاح به هیچ عنوان بیانگر جنس آن ساز نیستند.

به طور مثال هر چند که فلوت در دسته سازهای بادی چوبی قرار گرفته اما جنسی فلزی دارد. همچنین فلوت ریکوردر علی رغم ساخته شدن توسط مواد پلاستیی، جز دسته سازهای بادی چوبی قرار دارد. 

چه سازهایی را ساز بادی می گویند؟
چه سازهایی را ساز بادی می گویند؟

خود سازهای بادی چوبی به دو نوع بدون زبانه (بدون قمیس) و با زبانه (با قمیش) تقسیم میشوند. 

در سازهای بادی برنجی تولید صوت به کمک لرزیدن نسبتا سریع لب های شخص نوازنده به داخل یک کاسه دهانی انجام میشود. از این نوع سازها میتوان به توبا ، ترومبون و ترومپت اشاره داشت. 

ساکسیفون چند نوع دارد؟

این ساز به پنج نوع تقسیم میشود که هر یک دارای محدوده صوتی مخصوص به خود و متفاوتی نسبت به دیگر انواع میباشد. انواع ساکسیفون عبارتند از : باس، باریتون،تنور،آلتو و سوپرانو. که در این بین ساکسیفون نوع باس داری بم ترین اصوات و نوع سوپرانو دارای زیرترین صداها میباشند و دیگر انواع نیز بین این دو محدوده قرار دارند.

ساکسیفون چند نوع دارد؟
ساکسیفون چند نوع دارد؟

 

ساکسیفون چند نوع دارد؟
ساکسیفون چند نوع دارد؟

 

وی اس تی چیست؟

در واقع واژه وی اس تی مختر شده از اصلاح تکنولوژی استودیوی مجازی میباشد.(وی مخفف virtual –  اس مخفف studio و تی مخفف technology میباشد). که منظور یک سری نرم افزارهایی در رابطه با ارتباط مجازی صوت و صدا و تولید صداهای دیجیتال میباشد.

در این تکنولوژی  عملیات ضبط صوت و همچنین ویرایش آن و یا انجام ترکیبی بین سینتی سایزرها ، چندین افکت و تعدادی پلاگین به کمک عملیات پردازش سیگنالهای دیجیتالی و البته در محیطی راحت جهت مدیریت کردن کاملی بر روی همه چیز ، صورت میگیرد.

قبل از این که وی اس تی ها به وجود آیند، ضبط صدای سازها به صورت آکوستیک انجام می گرفت. و یا اینکه میتوانستند با دستگاه های سخت افزاری مربوط به سینتی سایزر و با دست کاری کردن میزان فرکانس یک صوت اولیه، صداهای جدید و گوناگونی ایجاد نمایند. باز هم در دنیای امروز اغلب سازها به شکل زنده اجرا و ضبط میشوند و ابزارهای وی اس تی نتوانسته اند، به طور کامل و صد در صدی جایگزین آنها شوند.

یکی از اصلی ترین انواع وی اس تی ها ، وی اس تی نوع میزبا یا host  میباشد که یک نقش میدیریتی و رابط بین تمام قسمتها و نرم افزارها را از جمله fl studio   و یا cubase را دارا میباشد.

یکی دیگر از انواع وی اس تی پلاگینز plugins میباشد که خود به سه دسته تقسیم میشود.

سازهای مجازی :

این ها دارای آرشیوی از صداهای ضبط شده هستند که قبلا رکورد شده و یا اینکه قبلا توسط چندین سینتی سایزر به صورت غیرواقعی و مجازی تولید شده اند.این نوع به صورت خلاصه VSTI نیز می گویند.

به طور مثال برای ساز پیانو ، وی اس تی پیانو نیز موجود است که تمام حالات واقعی نواختن پیانو اعم از صدای تک تک شصتی ها بر اساس انواع شدن اجرا و دیگر افکت ها را شامل میشود و در واقع یک پیانوی مجازی و البته نزدیک به واقعیت می باشد.

یک سری سینتی سایزرهای نرم افزاری نیز وجود دارد که در واقع شبیه همان انواع قدیمی سخت افزاری کار می کنند. منتهی دارای تکنولوژی پیشرفته تر و به روز تری هستند. کار اصلی این وی اس تی ها ایجاد اصواتی گوناگون از یک صوت اولیه که معمولا باس است، میباشد.

افکت های مجازی :

این افکت های مجازی یک سری تغییرات و ویرایشها روی انواع اصوات اصلی انجام می دهند.از این افکتها میتوان به reverb,delay , EQ   اشاره کرد.

وی اس تی های افکت midi :

در این حالت به کمک فناوری 0 و 1 بر روی یک سری فایل midi پردازش و دست کاری های لازم انجام میگیرد.                                                                                      

چگونه وی اس تی نصب کنیم؟

معمولا ما در کار با نرم افزارهایی از قبیل fl studio   مجبور به اضافه کردن وی اس تی ، نصب یک وی اس تی جدید و همچنین نصب کردن یک پلاگین جدید هستیم . معمولا برای نصب وی اس تی ها یک روتین مشخص وجود دارد. مسیر پیش فرض در نرم افزار اف ال استودیو مسیر : C:/Program Files/VstPlugins در نظر گرفته شده است. که البته این مسیر قابل ویرایش و تغییر نیز میباشد. با انتخاب منوی file setting و سپس گزینه options امکان تغییر مسیر وجود دارد.شما از قبل میتوانید مسیر دلخواه خود را در سیستم خلق کرده و سپس با کمک Shared Data Folder  مسیر خود را به نرم افزار معرفی نماید.

در نصب وی اس تی در برنامه اف ال استودیو چه نکات مهمی وجود دارد؟

امکان انتخاب وی اس تی از هر مسیر دلخواه در نسخه های جدید نر افزار  اف ال استودیو تعبیه شده است. و به همین دلیل در نسخه های قدیمی شما این امکان را نداشته و با مشکل روبرو خواهید شد و بهتر است نرم افزار خود را به نسخه های اخیر به روزرسانی نمایید.

از نکات مهم این بخش میتوان به امکانات مدیریتی و نظارتی در افزودن وی اس تی ها در نرم افزار اف ال استودیو میباشد. شما میتوانید به منوی ADD   رفته و در آنجا لیستی از پرکاربردترین وی اس تی های اف ال استودیو را مشاهده خواهید کرد. و البته اگر مایل به دیدن تمام وی اس تی های موجود در این برنامه هستید، این امکان نیز با کلیک رو گزینه more plugins وجود دارد.

در نصب وی اس تی در برنامه اف ال استودیو چه نکات مهمی وجود دارد؟
در نصب وی اس تی در برنامه اف ال استودیو چه نکات مهمی وجود دارد؟

 

در نصب وی اس تی در برنامه اف ال استودیو چه نکات مهمی وجود دارد؟
در نصب وی اس تی در برنامه اف ال استودیو چه نکات مهمی وجود دارد؟

 

بعد از کلیک بر روی manage plugins شما به بخش مدیریتی جهت افزودن و یا نصب وی اس تی ها وارد میشوید.به بخش های علامت گذاری شده در تصاویر دقت نمایید که به خوبی مسیر کار را به شما نشان میدهند.

در نصب وی اس تی در برنامه اف ال استودیو چه نکات مهمی وجود دارد؟
در نصب وی اس تی در برنامه اف ال استودیو چه نکات مهمی وجود دارد؟

 

در نصب وی اس تی در برنامه اف ال استودیو چه نکات مهمی وجود دارد؟
در نصب وی اس تی در برنامه اف ال استودیو چه نکات مهمی وجود دارد؟

 

شماره 1 (در تصاویر): اینجا مسیر اصلی که نرم افزار اف ال استودیونصب شده ، را به شما نشان میدهد.

شماره 2 :  اینجا موقعیتی که وی اس تی های مربوط به نرم افزار اف ال استودی میباشند، دیده میشود. که البته قابل افزودن نیز میباشد.

شماره 3 : میتوانید با انتخاب گزینه Start Scan کار جستجو در مسیرهای متنوع را انجام دهید. بعد از این انتخاب پس از لحظاتی فایل مورد دلخواه وی اس تی شما ، دیده میشود و اگر فایل را تیک بزنید، در بخش سمت راست میتوانید آن را مشاهده نمایید.

نکته : همه مرحله های افزودن و نصب یک پلاگین در برنامه اف ال استودیو مشابه مراحل بالایی ( نصب و افزودن وی اس تی ها ) میباشد.

ویژگی های وی اس تی ساکسیفون sax lab2 چیست ؟

این وی اس تی یکی از وی اس تی های پرفروش و مقبول شرکت لین پلاگ میباشد. این وی اس تی صوتی دل نشین و زیبای دارد. از مشخصات مهم آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

وی اس تی ساکسیفون sax lab 2 طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد. در این وی اس تی، صوتی واقعی از یک ساز ساکسیفون را خواهید شنید. در این وی اس تی از انواع ساکسیفون های بیس، باریتون ، تنور، آلتو، سوپرانو نمونه برداری شده و همچنین افکتهایی با سلایق شخصی به آن افزوده شده است.

 

بهترین انواع وی اس تی ها و به خصوص وی اس تی ساکسیفون چه مشخصاتی دارند؟

  • تعداد بالای نمونه ها 
  • تعداد بالای موقعیت میکروفون در نمونه برداری
  • ضبط نمونه های پولی فونیک
  • دارا بودن انواع تکنیک های تخصصی ساز مورد نظر از جمله ساکسیفون : تکنیک هایی نظیر : گلیساندو ، لگاتو ،  ریپ پورتامنتو، پاساژ ، آرپژ ، گروپتو و … را میتوان اشاره نمود.

بعضی از وی اس تی های مجازی مربوط به ساکسیفون امکان سویچ و جابجایی بین تکنیک های تخصصی آن ساز را در حین اجرا فراهم می کنند که این نیز به نوبه خود میتواند از مزایای وی اس تی های حرفه ای باشد. همچنین برخی سمپلرها ( نمونه بردارها ) در برنامه های خاصی نظیر kontakt   نیز قابل استفاده هستند.

در برخی ی اس تی ها از ویژگی های زیر بهره برده شده است:

تنظیم میزان صدا ، عوض کردن پیچ صدا، بهینه کردن کیفیت صوتی،  زیر و بم نمودن موسیقی ، پایین بودن حجم فایل های وی اس تی حاصل.

بسیاری از وی اس تی های ساکسیفون موجود در سایتهای اینترنتی قابل خریدن و در واقع پولی هستند. که متاسفانه در کشور ایران به صورت نمونه های کپی شده و یا رایگان نیز وجود دارند. برخی از سایت ها نیز متاسفانه پا را از این فراتر گذاشته و وی اس تی ساکسیفون های اصلی را کپی برداری کرده و با کاهش کیفیت نسبت به نمونه های اصلی به فروش می رسانند.

البته اگر شما جزء کاربران و آهنگسازان حرفه ای و استفاده کننده از وی اس تی های مجازی کیفیت بالا هستید، بهتر است از این گونه سایتها وی اس تی مورد نیاز خود را خرید ننمایید. و وی اس تی هدف خود را به صورت خاص در اینترنت سرچ کرده و بعد از یافتن آن ، آن را از سایتهای معتبر که مرجع دانلود وی اس تی ها هستند ، خریداری و دانلود نمایید.

یک سازنده وی اس تی برای ساز خوش صدای ساکسیفون می بایست با ویژگی های صوتی و از همه مهمتر محدوده صوتی یک ساز واقعی ساکسیفون آشنایی و تسلط کامل داشته باشد. 

محدوده صوتی یک ساکسیفون که جزء سازهای انتقالی نیز میباشد، در زیر نمایش داده شده است.

در برخی ی اس تی ها از ویژگی های زیر بهره برده شده است:
در برخی ی اس تی ها از ویژگی های زیر بهره برده شده است:

ساکسیفون در واقع جزء خانواده کلارینت ها میباشد. وداری جنس فلزی است. همانطور که در تصویر فوق مشاهده کردید: این ساز بادی برنجی وصعت صوتی حدودا دو و نیم اکتاوی را  دار میباشد.

همچنین یک سازنده باید با انواع ساکسیفون های رایج در اجراها و کنسرت های روز دنیا نیز آشنا باشد.

این انواع عبارتند از : ساکسیفونهای با تونیک سی بمل : مثلا ساکسیفونهای تنور، باس و سوپرانو

ساکسیفونهایی با تونیک می بمل : به طور مثال نوع باریتون

ساکسیفونهایی با تونیک دو : مثلا ساکسیفون های ملودیک.

یک وی اس تی خوب را چطور انتخاب نماییم؟

همانطور که قبلا عرض شد، وی اس تی ها در دو نوع میباشند، یکی آنها که از روی آلات واقعی موسیقی نمونه برداری شده اند و دیگری آنها که نوع سینتی سایزر بوده و از روی نمونه های الکترونیکی کپی برداری شده اند.بیشتر وی اس تی های نوع اول دارای امکاناتی نیز جهت تغییر حالات نواختن آن ساز مثلا ساکسیفون هستند.

یا مثلا میتوان به حالات فوقريال یک سری افکت هایی نیز به سلیقه خود اضافه نماید. اما در سینتی سایزرها که خودشان از بانکه های صدا به صورت الکترونیکی تولید شده اند، غالبا میتوان برای موسیقی های سبک الکترونکی بهره مند شد.

در حال حاضر در دنیای وی اس تی ساکسیفون تعداد زیادی شرکت برای ساخت و تولید با هم رقابت دارند. از بین انواع مختلفی که در بالا مطرح شد بهتر است شما مخاطبین گرامی نسب به سلیقه و تجربه خود برای انتخاب، اقدام نمایید.

در هر صورت شما میتوانید هم وی اس تی های نمونه شده از روی ساز واقعی را آزموایش نموده و همین طور از وی اس تی های الکترونیکی که از یک بانک الکترونیکی استخراج شده اند، استفاده نمایید و خودتان نتایج را بررسی کنید. که به نظر میرسد در نهایت به انتخاب یک وی اس تی خوب نمونه برداری شده از صدای ساز ساکسیفون واقعی برسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *